Welkom op Welkom op
Zoek: in
  Home  ·  Onderwerpen  ·  Downloads  ·  Links  ·  Contact 6 Juli, 2022 
Leer ons kennen!
· Geschiedenis
· Onze filosofie
· Hoe u ons bereikt
· Nieuwsbrieven

Producten
· eSign
· eSign Online
· Prins-CS
· Netwerkrapporten
· So! Applicatie Framework

Diensten
· Service Level Agreements
· Registratieservice
· Dataconversie
· Maatwerk

Support
· Veel gestelde vragen
· Stappenplan
· Support aanvragen
· Fouten in onze programma's
· Updates

Sitemenu
· Inloggen

HS-Development FAQ (Vaak Gestelde Vragen)


[ Stel een Vraag ]


Categorie: Index -> Netwerkrapporten


Vraag
·  Wat heb ik minimaal nodig?
·  Wat is een ODBC-driver en hoe kom ik daaraan?
·  Hoe moet ik de ODBC-driver instellen?

Antwoord
·  Wat heb ik minimaal nodig?

Voor een goede werking van het netwerkrapport dient u de beschikking te hebben over minimaal de volgende onderdelen:

  1. Een geïnstalleerde en geconfigureerde Access 97 ODBC-driver
  2. de software voor het bekijken van het veiligheidsinformatieblad.

Terug naar boven


·  Wat is een ODBC-driver en hoe kom ik daaraan?

In de ODBC-driver worden instellingen opgenomen die ervoor zorgen dat de rapportagesoftware een verbinding kan maken met de database van Prins CS. De configuratie van deze ODBC-driver moet precies juist zijn, anders zal uw rapport niet goed werken. Besteed hier dus extra aandacht aan!

Wanneer dit mogelijk is, wordt tijdens de normale installatieprocedure de ODBC-driver en de instellingen daarvoor automatisch aangemaakt. U hoeft verder niets te doen.
De installatie van de ODBC-driver is echter het lastigste deel om automatisch uit te voeren. Indien deze niet goed wordt geinstalleerd, kunt/moet u dit achteraf handmatig doen. Raadpleeg hiervoor uw Microsoft-documentatie.

Terug naar boven


·  Hoe moet ik de ODBC-driver instellen?

U kunt de ODBC-driver configureren door in Windows via de Start-knop links onderin uw scherm voor instellingen te kiezen en daarin het item configuratiescherm aan te klikken. In het scherm dat dan verschijnt, bevindt zich een icoon waaronder de tekst ODBC vermeld staat. Start de ODBC-manager door op dit icoon te dubbelklikken.

In de ODBC-manager ziet u bovenin drie tabjes. Kies hier System DSN. In de lijst die op dat tabblad in het witte vak staat moet een item prins voorkomen. Selecteer dit en klik op Configure. Staat prins niet in de lijst, voeg het dan eerst toe via de knop Add.

Als u prins heeft geselecteerd, opent zich een nieuw dialoogvenster. Zorg ervoor dat alle items hier als volgt staan ingevuld:

  • Data source name Hier moet ‘prins’ staan. Dit is de naam zoals de database aan het rapport bekend wordt gemaakt.
  • Description U kunt hier een beschrijving invullen die u zelf handig vindt.
  • Select Met behulp van de knop Select kunt u de locatie aangeven van de database die de rapportagesoftware moet gebruiken. Kies hier de locatie van uw eigen Prins CS-database (standaarnaam van dit bestand is pcsdat.mdb)
  • System Database Met de knop System database geeft u de locatie aan van de zogenaamde systeem-database. Deze bevat informatie die noodzakelijk is voor het aanmelden bij de database. Deze keuze is waarschijnlijk de belangrijkste van de hele configuratie en wordt vaak vergeten. Kies hier de locatie van het bestand System.mda in uw Prins CS-directory.
  • Advanced Wanneer u op de knop Advanced klikt, kunt u in het venster dat dan tevoorschijn komt nog een aantal zaken instellen c.q. invullen. Vul hier bij Login name de tekst admin in. Bij het Password-veld moet u het wachtwoord van de beheerder’ van Prins CS invullen. Op deze manier worden gebruikers van het rapport automatisch aangemeld in de database zonder dat zij een aanmeldscherm hoeven in te vullen.

Indien bovenstaande instructies nauwgezet worden opgevolgd is alles juist ingesteld voor een efficiënt gebruik van het programma.

Terug naar boven