Welkom op Welkom op
Zoek: in
  Home  ·  Onderwerpen  ·  Downloads  ·  Links  ·  Contact 27 September, 2023 
Leer ons kennen!
· Geschiedenis
· Onze filosofie
· Hoe u ons bereikt
· Nieuwsbrieven

Producten
· eSign
· eSign Online
· Prins-CS
· Netwerkrapporten
· So! Applicatie Framework

Diensten
· Service Level Agreements
· Registratieservice
· Dataconversie
· Maatwerk

Support
· Veel gestelde vragen
· Stappenplan
· Support aanvragen
· Fouten in onze programma's
· Updates

Sitemenu
· Inloggen

Bekijk Alle

Open-Source : HSD vervangt MS-Office door Openoffice
HS-Development Door recente licentiestructuurveranderingen van Microsoft en een sinds lang aanwezige irritatie door inflexibiliteit van de MS-Office pakketten vervangt HSD al haar MS-Office licenties door Openoffice / Staroffice installaties.

Naast het feit dat deze suite Open source software is, is het pakket, in tegenstelling tot MS-Office dat alleen onder windows varianten en MacOS draait, op meerdere platformen beschikbaar.

De laatste beta release van deze office-suite liet dusdanig goede resultaten zien bij het uitwisselen van documenten in het MS-Office formaat, dat HSD besloten heeft al haar office installaties te vervangen door Openoffice installaties.

Zeer goede uitwisseling in MS-Office formaat is het belangrijkste criterium geweest voor een alternatieve keuze voor MS-Office. HSD wisselt veel informatie via email met haar relaties uit en dit gebeurt vaak in MS-Office documentformaten. (Word en Excel). Door de uitstekende uitwisseling van Openoffice kan dit blijven gebeuren waarbij de voordelen van Openoffice kunnen worden benut door HSD om efficienter te werken.

Gepost door Marcel van der Boom (3005 x gelezen)
Stuur dit verhaal naar een vriend Printer vriendelijke pagina

Open-Source : HSD medeauteur advies aan staatsecretaris tegen softwarepatenten
Regelgeving In samenwerking met de FEderatie Nederlandse IT iindustrie en de Vereniging Open Source Nederland heeft HSD meegewerkt aan het formuleren van criteria voor het voorkomen van economische schade door software patenten.

De octrooi praktijk neemt, met name voor softwarepatenten, absurde vormen aan. HS-Development, naast vele andere innovatieve softwarebedrijven, maakt zich hier zorgen over. Onder de vlag van de VOSN en de FENIT is een advies aan de staatssecretaris opgesteld voor het vastleggen in de wet van criteria voor het toekennen van software-patenten.

Er is op de VOSN-site wat achtergrondinformatie beschikbaar. Het document zelf is ook op deze site beschikbaar zowel in het Nederlands als in het Engels

Gepost door Marcel van der Boom (3695 x gelezen)
Stuur dit verhaal naar een vriend Printer vriendelijke pagina